31/12/10

Reforma i ampliació d'un habitatge unifamiliar al Masnou, Maresme

restauració i rehabilitació
JOAN M COMPTE / FRANC SALÓ_arquitectes
Arteco. Obras y Construcciones, SL_constructor
Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau_client
2007_projecte
2010_obra

Reforma d’un habitatge unifamiliar tradicional de principis del segle XX i construcció a l’extrem oposat del pati d’un cos auxiliar per a garatge amb accés des del carrer posterior. El solar té forma rectangular estreta i disposa d’un pati posterior amb safareig alimentat per una mina d’aigua que passa per sota del carrer. L’habitatge té dues plantes d’altura i a més a més les golfes sota la coberta inclinada.

La reforma s’ha plantejat segons el programa funcional definit pel client amb uns espais de superfície generosa i equipaments de certa qualitat, amb un garatge i espais exteriors i semiexteriors flexibles i multifuncionals que poden ser utilitzats tot l’any. En l’extrem posterior del pati s’ha fet la nova construcció per al garatge, enrasant amb el carrer. En la façana posterior s’ha enderrocat un cos afegit on hi havia la cuina i el bany, per deixar així més espai al pati. El cos principal s’ha redistribuït fent una nova escala que organitza tot l’espai interior i il·lumina la zona central de dalt a baix.

Reforma interior de 4 habitatges d'un edifici de Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès

restauració i rehabilitació
JOAN M COMPTE / FRANC SALÓ_arquitectes
Arteco. Obras y Construcciones, SL_constructor
Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau_client
2008_projecte
2009-2010_obra


Els quatre habitatges reformats pertanyen a dos edificis construïts l’any 1963 de propietat vertical privada i estan destinats a lloguer. Es tracta de petits habitatges, d’una o dos habitacions. Els habitatges orientats cap al carrer disposen d’una àmplia terrassa. La reforma del seu interior ha estat completa. S’ha modificat la distribució complint l’habitabilitat. Donat que els espais són reduïts s’han combinat pocs materials buscant la simplicitat amb la uniformitat de colors.

Reforç parcial de diversos sostres d'un edifici d'habitatges de Barcelona, Ciutat Vella

restauració i rehabilitació
JOAN M COMPTE / JOAQUIM MESTRE_arquitectes
Sanite. Manejo Integral de Plagas y Patologias, SLU_constructor
Client privat
2007_projecte
2010_obra

Edifici plurifamiliar d’habitatges i locals comercials, de 6 plantes d’altura (planta baixa, planta principal i 3 plantes pis i terrat amb un habitacle), construït segons dades cadastrals l’any 1936. Estructura típica de murs de càrrega de fàbrica ceràmica manual, sostres de bigueria de fusta i forjat de material ceràmic tipus revoltó o tauler de rajols, amb ocasionals peus drets de fosa de ferro i jàsseres d’acer, lloses de balcons de pedra natural. La finca té la façana i l’accés en el carrer Sant Pau, i per darrera està tocant amb l’església de Sant Agustí. La seva forma en planta és irregular. Els patis interiors són els únics espais lliures de la parcel·la.

La reparació fonamentada en les dades obtingudes de les cales fetes, consistia inicialment en la restitució material dels caps de les bigues afectats per podridura i atacs xilòfags, la recuperació constructiva dels recolzaments als murs, i també, en la renovació d’alguns trams del sistema d’evacuació. Posteriorment durant l’obra s’ha tingut que fer la substitució funcional i el reforç d’algunes bigues i reconstruir parcialment algunes voltes de l’entrebigat.

Rehabilitació i aïllament de la mitgera d'un edifici d'habitatges a Badalona, Barcelonès

sostenibilitat i ecoeficiència
JOAN M COMPTE / FRANC SALÓ_arquitectes
Tabisec, SL_constructor
Client privat
2008_projecte
2010_obra

Rehabilitació d’una mitgera que dóna a una plaça pública, fent la substitució de l’envà pluvial per un acabat de façana. La voluntat de la intervenció ha estat canviar l’aparença de la mitgera i consolidar una nova imatge de l’espai urbà que té al davant.

La mitgera tenia problemes d’humitats per filtracions i condensacions. La solució escollida de façana ventilada amb perfils i plaques i aïllament tèrmic a l’interior, vol resoldre els problemes d’estanquitat i de manca d’aïllament que existien. Els colors escollits, vermell i gris, són una abstracció dels materials emprats en la construcció de les façanes de l’edifici i de la plaça, alhora que volen homenatjar al personatge que dóna nom a la plaça: Frederica Montseny.